Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011



Γιορτή απελευθέρωσης της κατάδυσης -

Πρόσκληση Πρωτοβουλία πολιτών Λαφονήσι SOS


Έπειτα από την πρόσκληση που δεχτήκαμε από τον σύμβουλο Τοπικής Κοινότητας Βάθης και την Πρωτοβουλία πολιτών Λαφονήσι SOS, για να συνδράμουμε ενάντια στη επαναλειτουργία εργοστασίου γύψου στην περιοχή όρμος Στόμιο Λαφονησίου με σκοπό να προστατεύσουμε την υποθαλάσσια πανίδα της περιοχής, αποφασίσαμε την Κυριακή 6/2/2011 και ώρα 11:00 να βρεθούμε στην περιοχή Στόμιου Χρυσοσκαλίτισσας για να πραγματοποιήσουμε την γιορτή της απελευθέρωσης της κατάδυσης αλλά και να βιντεοσκοπήσουμε τον βυθό και την κατάσταση που βρίσκετε σήμερα.

Παράλληλα θα κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου μας και μετά την κατάδυση θα μαζευτούμε στην ταβέρνα του Σκαδάκη.

Όσοι θα παραβρεθούν και θα επιθυμούν να καταδυθούν, θα πρέπει να φροντίσουν να φέρουν μαζί τους πλήρες καταδυτικό εξοπλισμό

http://www.facebook.com/group.php?gid=158179788050&v=app_2344061033#!/event.php?eid=125984187470635&index=१

Πρόσκληση Πρωτοβουλία πολιτών Λαφονήσι SOS

Αγαπητοί φίλοι,
Γνωρίζοντας την ευαισθησία του συλλόγου σας σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά του υπέροχου βυθού της Κρήτης, σας ζητάμε να συνδράμετε στην προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής μου, ενάντια στην επαναλειτουργία λατομείου και εργοστασίου επεξεργασίας γύψου.
Η εταιρία (Λατομεία Σφακιανάκης ΑΕ) που λειτουργούσε παράνομα έχει βρει σύμμαχο το διορισμένο από το κράτος περιφεριάρχη κ.Καρούτζο ο οποίος προωθεί το άνοιγμα των λατομείων γύψου στην περιοχή του όρμου Στομίου, μόλις 400 μέτρα από την θάλασσα, καθώς και την επαναλειτουργία του παράνομου εργοστασίου επεξεργασίας γύψου (έκλεισαν το 1992 καθώς δεν είχαν άδεια λειτουργείας) δίπλα στην θάλασσα.
Στην περιοχή (όρμος Στόμιο) κολυμπώ και καταδύομαι από το 1987 και μόλις τα 5 τελευταία χρόνια ο βυθός άρχισε να φιλοξενεί ζωή, μιας και το ίζημα του γύψου υποχώρησε από το βυθό, δημιουργώντας μια υπέροχη ποσειδωνία ανάμεσα στα διάσπαρτα μονόπετρα.
Στην προσπάθεια που κάνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά της περιοχής μας έχουμε δημιουργήσει την Πρωτοβουλία πολιτών ΛΑΦΟΝΗΣΙ SOS, http://lafonisi-sos.blogspot.com, στην οποία σας καλούμε να γίνετε και εσείς μέλος και να μας βοήθησετε στην προσπάθεια μας.
Κογχυλάκης Κυριάκος
Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Βάθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου