Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ !

ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ !

Μετά από όσα είδαμε και όσα ακούσαμε την περασμένη Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου από τον Γ.Γ. περιφερειακής ανάπτυξης και τους ακόλουθους του συνοψίζονται στα εξής:

Η προσπάθεια τους είναι να καθυστερήσει το ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Ιναχωρίου ήδη κατατιθέμενο επίσημα από 2-2-2010.

Μετά την σύσκεψη της Παρασκευής απεδείχθη περίτρανα ότι όλα όσα επικαλείται ο Περιφερειάρχης είναι τερτίπια καθυστέρησης και σαλαμοποίησης του ΣΧΟΟΑΠ.

Φάνηκε περίτρανα η προσπάθεια του Περιφερειάρχη να δώσει επιχειρήματα σε αυτούς που χρειάζεται ώστε να μπερδέψουν την κοινή γνώμη με σκοπό πάντα το ΣΧΟΟΑΠ να μπει στο ράφι.

Έτσι η πρόταση από τον Περιφερειάρχη έγινε.

Δηλαδή στο ΣΧΟΟΑΠ που θα κάνει ο νέος Δήμος Κισσάμου και το οποίο θα ολοκληρωθεί μετά από δύο, τρία, τέσσερα ή και πέντε χρόνια να διορθωθεί το ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Ιναχωρίου(για ποια λάθη άραγε;) και να ενσωματωθεί.

Αυτή είναι η πρόταση του και σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε ώστε να υπάρξει δυνατότητα το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να έχει τη δικαιολογία και να προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση.

Έως ότου υλοποιηθεί το νέο ΣΧΟΟΑΠ Ή ΓΠΣ όπως λέγεται, θα έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα στην περιοχή Ελαφονήσου και στην περιοχή των Λατομείων στον Όρμο Στομίου Προφήτης Ηλίας και πάντα βέβαια υπέρ ελάχιστων ανθρώπων του παρασκηνίου, οι οποίοι διατηρούν καλές σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία την οποία προσπαθούν κάθε φορά να την χειραγωγήσουν υπέρ των συμφερόντων τους και πάντοτε εις βάρος του συνόλου της κοινωνίας και των πολιτών.

Αυτό γίνεται χρόνια στην Ελλάδα γι’ αυτό βλέπουμε να βουλιάζουν και η ίδια η χώρα αλλά και οι πολίτες.

Γι’ αυτό βλέπουμε να διαλύονται οι τοπικές οικονομίες και οι τοπικές κοινωνίες.

Γι’ αυτό βλέπουμε τις μικρές επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη και ο κόσμος να βρίσκεται σε βαθιά απελπισία.

Και βέβαια εάν η προσπάθειά τους με το ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Ιναχωρίου πετύχει θα είναι πλέον ανοικτό το πεδίο και πρόσφορο το έδαφος να επιτεθούν στον Μπάλο στην Γραμβούσα , στα Φαλάσαρνα , στις βουνοκορφές(Ανεμογεννήτριες) να καταλάβουν αυτές τις περιοχές προς όφελος τους εξωστρακίζοντας τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες και στερώντας τους το δικαίωμα τα κέρδη από την ανάπτυξη να τα εισπράξουν οι τοπικές κοινωνίες και οι πολίτες και όχι οι ελάχιστοι ισχυροί που κινούνται στα παρασκήνια.

Οι λόγοι που πολεμούν το ΣΧΟΟΑΠ είναι

1) Δεν επιτρέπει την τσιμεντοποίηση της παγκοσμίου φήμης προστατευόμενης περιοχής Ελαφονήσου και διασφαλίζει ότι θα παραμείνει ελεύθερη και ανοικτή παραλία.

2) Δεν επιτρέπει λατομεία γύψου στην παραλιακή περιοχή περιοχή Όρμος Στομίου Προφήτης Ηλίας.

Σε αυτήν την ύπουλη προσπάθεια τους θα μας βρουν μπροστά τους.

Δεν θα τους περάσει η μεθοδευμένη εξαπάτηση της κοινής γνώμης.

Δεν θα περάσουν τα σχέδια των όποιων συμφερόντων κρίνονται πίσω από αυτό το ξεδιάντροπα βρόμικο παιχνίδι που παίζουν χρόνια τώρα σε βάρος της τοπικής κοινωνίας τις Κισάμου. Σε βάρος των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου