Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

http://www.haniotika-nea.gr/index.php?artid=49003

ΜΕ “ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ”

Εμποδίζεται η έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου

10.07.2010
Η έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Ιναχωρίου εμποδίζεται «με παράτυπες και παράνομες διαδικασίες και ενέργειες» και ταυτόχρονα προωθείται η «εγκατάσταση λατομείου/ων γύψου στην περιοχή», καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Πολιτών «Λαφονήσι SOS», σε ψήφισμα που εξέδωσε μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο κτήριο
του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στα Χανιά.
Στο ίδιο ψήφισμα η Πρωτοβουλία Πολιτών ασκεί κριτική στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, Θανάση Καρούντζο και απαιτεί την «άμεση έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου όπως αυτό εκπονήθηκε».
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Ειδικότερα, στο ψήφισμα της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Λαφονήσι SOS» επισημαίνονται τα εξής:
«Για ακόμα μία φορά, το Λαφονήσι και η γύρω περιοχή, βρίσκονται στο στόχαστρο "γνωστών - άγνωστων" οικονομικών συμφερόντων. Με σύμμαχό τους τον περιφερειάρχη Κρήτης και την πολυδαίδαλη κρατική μηχανή, επιχειρούν, να ιδιοποιηθούν έναν προστατευόμενο τόπο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους (δίκτυο Natura 2000), που ανήκει σε όλους τους πολίτες και πάνω από όλα στην φύση.
Με παράτυπες και παράνομες διαδικασίες και ενέργειες, εμποδίζουν την έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Ιναχωρίου, προωθώντας την εγκατάσταση λατομείου/ων γύψου στην περιοχή.
Καταγγέλλουμε την παρελκυστική πολιτική του Περιφερειάρχη Κρήτης, απαιτούμε την άμεση έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου όπως αυτό εκπονήθηκε και δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι, να οργανώσουμε μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης και να προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. ή όπου αλλού κρίνουμε σκόπιμο, γιά να προστατέψουμε την περιοχή».
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Σε άλλη ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι «από την ευρεία και μαζική σύσκεψη στο ΤΕΕ, στις 7 Ιουλίου 2010, αποφασίστηκε η δημιουργία Κίνησης - Πρωτοβουλία πολιτών και φορέων με τίτλο "Λαφονήσι - SOS". Στο τέλος της σύσκεψης ορίστηκε Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα μεριμνήσει για την πρακτική υλοποίηση και τον συντονισμό των ενεργειών που αποφασίστηκαν. Τα μέλη της Επιτροπής (η οποία είναι ανοικτή) είναι: Παπαδεράκης Αντώνης, Κατσανεβάκης Βαγγέλης, Γουνάκη Ιωσηφίνα, Νικηφοράκη Γεωργία, Καλλιτεράκης Γιώργος, Ζουρίδης Γιάννης, Τζιάκη Δέσποινα, Τσέκος Γιώργος, Αμαριανάκης Σταμάτης, Χαιρετάκη Αλεξάνδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου