Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον

15-01-2011

Ικανοποιημένοι από τις θέσεις που εξέφρασαν πολίτες και φορείς για το ζήτημα του Λαφονησίου και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα των Χανίων, εμφανίσθηκε η αντιπροσωπεία των "Οικολόγων Πράσινων" που χθες ολοκλήρωσε τις επαφές της. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν η εκπρόσωπος Tύπου του κόμματος κα Ελεάννα Ιωαννίδου που επισκέφθηκε χθες το πρωί το Καστέλλι Κισάμου και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους στη νέα δημοτική Αρχή και την Αντιπεριφέρεια Χανίων.
Οι "Οικολόγοι Πράσινοι" επισήμαναν την ανάγκη για ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, ενώ ειδικά σε ό,τι αφορά το Λαφονήσι η κα Ιωαννίδου υπογράμμισε πως "είναι μία περιοχή, της οποίας η ανάπτυξη κινδυνεύει να πάρει άσχημη τροπή μέσα από φαραωνικά τουριστικά και λατομικά έργα που απειλούν την περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα της περιοχής. Μία περιοχή, όμως, που μπορεί να διασωθεί, με ολοκληρωμένο, μακροπρόθεσμο και βιώσιμο σχεδιασμό που έχει ήδη εκπονηθεί, αλλά αγνοείται από τους αρμόδιους. Είναι σημαντικό για ολόκληρη την
Κρήτη να υπάρχουν ζώνες ήπιας ανάπτυξης εναρμονισμένης με το περιβάλλον. Μόνο έτσι θα ευνοηθεί ουσιαστικά η τοπική κοινωνία και οικονομία τόσο μακροπρόθεσμα, όσο και μεσοπρόθεσμα.»
ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΚΙΣΑΜΟΥ
Στο Καστέλι η αντιπροσωπεία των "Οικολόγων Πράσινων" συναντήθηκε με εκπροσώπους της νέας δημοτικής αρχής Κισσάμου, τους αντιδημάρχους, Μ. Μουντάκη, και Α. Σχετάκη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Χ. Πιτσιγαυδάκη, καθώς και τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην δήμαρχο Ιναχωρίου Κ. Κουκουράκη. "Η δημοτική αρχή κινείται στην κατεύθυνση που θα θέλαμε, τηρεί τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις και μας ανάφερε πως στο επόμενο Δ.Σ. θα αποφασίσει τη συνέχιση του δικαστικού αγώνα για την ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων για το λατομείο γύψου. Μας τονώνει την πεποίηθηση ότι είναι πολύ ουσιαστική η παρέμβαση και η θέληση της νέας δημοτικής αρχής να εμμείνει στις προεκλογικές τις δεσμεύσεις" ανέφερε η κα Ιωαννίδου.
ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Στη συνέχεια έγινε συνάντηση στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας με τον κ. Απ. Βουλγαράκη στην οποία και οι Οικολόγοι Πράσινοι τόνισαν την ανάγκη αφενός της έγκρισης του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. και της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης, και αφετέρου της αποτροπής της παράνομης αδειοδότησης λατομείων γύψου, που είναι ασύμβατα με τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της περιοχής του Λαφονησίου. Σε δηλώσεις του ο κ. Βουλγαράκης μίλησε για "γόνιμη συζήτηση και πολύ καλή συνεργασία" και τόνισε πως υπήρξε ταύτιση απόψεων σε πάρα πολλά θέματα. Στην αντιπροσωπεία των "Οικολόγων" συμμετείχαν επίσης ο οργανωτικός υπεύθυνος και αναπληρωματικό μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, Γιώργος Τσέκος, και τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας της Πολιτικής Κίνησης Χανίων, Κατερίνα Καλυβιανάκη, Ρούλα Καστρινάκη, Σεραφείμ Κανδήλας και Βαγγέλης Κατσανεβάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου