Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΥΨΟΥ ΣΕ «ΑΤΑΚΤΗ» ΦΥΓΗ

LAFONISI S.O.S.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΦΟΝΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ                                                                  mail; s.o.s.lafonisi@gmail.com
Αρ. Πρωτ.  3                                                                                Χανιά: 9/12/ 2010
                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
    Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΥΨΟΥ ΣΕ «ΑΤΑΚΤΗ» ΦΥΓΗ
     Παρακολουθούμε από κοντά  πολλούς μήνες τώρα την προσπάθεια του διορισμένου και απερχόμενου Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης να εμποδίσει την ομαλή πορεία του ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Ιναχωρίου προς την θεσμοθέτηση του.
Παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια του Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης και της Δ/τρια ΠΕΧΩ να  «τακτοποιήσουν» παράνομη αδειοδότηση λατομείου γύψου, στην περιοχή Στόμιο Δήμου Ιναχωρίου.
Παρακολουθήσαμε να « στήνονται» επιτροπές προκειμένου να τακτοποιηθεί το θέμα.
Παρακολουθήσαμε να « στήνονται » αυτεπάγγελτες πράξεις χαρακτηρισμού προκειμένου να τακτοποιηθεί το θέμα.
Αποτέλεσμα είναι ότι ( Ο Περιφερειάρχης του Γύψου ) λίγες ημέρες πριν φύγει οριστικά και αμετάκλητα από την Κρήτη, να υπογράψει παράνομη αδειοδότηση λατομείου γύψου στην παραλιακή περιοχή Όρμος Στομίου, αδιαφορώντας επιπλέον, ότι το σύνολο των φορέων, χιλιάδες πολιτών και το Νομ. Συμβούλιο, ομόφωνα έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά.  Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη από τον συγκεκριμένο Γ.Γ. . Όλοι θα θυμούνται ότι και στην προηγούμενη θητεία του λίγες μέρες πριν φύγει , είχε υπογράψει άλλη παράνομη απόφαση και μάλιστα «πιεζόμενος » όπως ό ίδιος είχε δηλώσει.
Με δεδομένο ότι στην εν λόγω περιοχή, εμπλέκονται τρείς εταιρίες με δεκατρία αιτήματα για δημιουργία λατομείων γύψου , καταγγέλλουμε τον Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης και όλους όσους από θεσμική θέση στήριξαν ή συμμετείχαν στα μαγειρέματα του ώστε να προβεί στην κατάπτυστη αυτή, ενέργεια του .
 Δηλώνουμε ότι φορείς και ενεργοί πολίτες θα δώσουμε άμεσα την πρέπουσα απάντηση για την ανατροπή της παράνομης απόφασης. Αλλά και ένα μάθημα σε όλους όσους χρησιμοποιούν την οποιαδήποτε εξουσία τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των λίγων, αδιαφορώντας για το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολλών. Τους ενημερώνουμε ότι κι αν κάνουν λατομεία γύψου στην περιοχή δεν γίνουν, αλλά  και το Λαφονίση δεν πρόκειται να τσιμεντοποιηθή.
 Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του ΤΕΕ. Τμ. Δυτ. Κρήτης και ώρα 8 μ.μ
καλούμε σε  Συγκέντρωση, τους φορείς και κάθε ενεργό πολίτη ώστε να συντονίσουμε τις δράσεις και τον αγώνα μας, προκειμένου να ανατρέψουμε την παράνομη αυτή απόφαση και να υπογραφεί άμεσα ως έχει κατατεθεί το ΣΧΟΟΑΠ Δήμου  Ιναχωρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου