Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010



LAFONISI S.O.S.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΦΟΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ mail; s.o.s.lafonisi@gmail.com

Αρ. Πρωτ. 9 Χανιά: 18/ 12/ 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Επ. Αγώνα την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη ήταν αναμενόμενη .

Πλήθος ενεργών πολιτών κατέκλισε την αίθουσα του ΤΕΕ. Στα Χανιά

Με μια σύντομη αναφορά στο γεγονός της σκόπιμης καθυστέρησης υπογραφή του ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Ιναχωρίου και της παράνομης υπογραφής αδειοδότησης λατομείου γύψου στην περιοχή, Όρμου Στομίου του Δήμου Ιναχωρίου, από τον διορισμένο απερχόμενο Περιφερειάρχη του Γύψου, έντεινε την ανησυχία και η αγανάκτηση των συμπολιτών μας σε όλη. την διάρκεια της εκδήλωσης .

Στην συνέχεια η ενημέρωση τόσο από τον Δήμαρχο Ιναχωρίου κ. Κουκουράκη Κώστα, αλλά και η κατάθεση της άποψης του Τ.Ε.Ε. Τμ. Δυτ. Κρήτης από τον Πρόεδρο της κ. Πιταριδάκη Αντώνη, έδωσαν την πληρότητα της πραγματικής κατάστασης, σε ότι αφορά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του ΣΧΟΟΑΠ , της Ε.Π.Μ. του Λαφονησιού, αλλά και την σωρεία των παράτυπων και παράνομων μεθοδεύσεων που ακολούθησε ο Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης στο συγκεκριμένο χειρισμό του θέματος.

Στην συνέχεια φορείς του τόπου αλλά και πολίτες πήραν τον λόγο και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την μεθόδευση του αγώνα μας, προκειμένου να μην περάσουν τόσο οι επιλογές του Περιφεριάρχη του γύψου αλλά και εκείνων των ιδιωτικών συμφερόντων που δεν θέλουν την ορθή και σωστή προστασία και αξιοποίηση του Λαφονησιού. Προσβλέποντας στην τσιμεντοποίηση του.

Η συγκέντρωση με ομόφωνη θέληση, κατέληξε στον συντονισμό και την υλοποίηση των παρακάτω ενεργειών.

1 ) Αποφασίστηκε : Να αποσταλεί άμεσα την Δευτέρα η παρακάτω επιστολή – αίτημα των πολιτών. Προς στον απερχόμενο διορισμένο Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης και στον αντικαταστάτη του εκλεγμένο περιφερειάρχη Κρήτης μα τα παρακάτω αιτήματα υπογεγραμμένα από όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Εμείς ο πολίτες που υπογράφουμε τα παρακάτω κείμενο απευθυνόμαστε στον απερχόμενο Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης και τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Κρήτης καθώς και σε κάθε αρμόδιο κυβερνητικό φορέα και ζητάμε τα παρακάτω.

1 ) Ζητάμε από τον διορισμένο και απερχόμενο Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης , να προχωρήσει άμεσα, στην ανάκληση της παράνομης απόφασης για την αδειοδότηση λατομείου γύψου στην Περιοχή Όρμου Στομίου στο Δήμο Ιναχωρίου.

2) Ζητάμε από τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο την 1-1-2011

να ανακαλέσει την παράνομη απόφαση του απερχόμενου Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης , σε περίπτωση που έως τότε δεν έχει ανακληθεί .

3) Ζητάμε την άμεση εισαγωγή του ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Ιναχωρίου στο Σ.Χ.Ο.Π. της Περιφέρειας για θεσμοθέτηση όπως αυτό έχει κατατεθεί.

Η Περεταίρω προσπάθεια συλλογής υπογραφών θα συνεχιστεί και μετά την πρώτη αυτή κοινοποίηση προς την Περιφέρεια Κρήτης που θα σταλεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με όσες υπογραφές θα έχουν κατατεθεί έως τότε..

2 )Αποφασίστηκε: Προσφυγή από τους φορείς και τους πολίτες, στον Αρμόδιο Υπουργό και το ΣτΕ για την ακύρωση της παράνομης αδειοδότησης λατομείου Γύψου στην Περιοχή Όρμου Στομίου του Δήμου Ιναχωρίου.

Από τους παρευρισκομένους της συγκέντρωσης κατατέθηκαν στην επιτροπή αγώνα τα πρώτα χρήματα που θα χρειαστούν γι αυτήν την προσφυγή. Η Επ. Αγώνα μες την εβδομάδα θα ανοίξει λογαριασμό τραπέζης ο ποίος θα ανακοινωθεί στους πολίτες και στο internet, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα αιτούμενα χρήματα για την προσφυγή στο ΣτΕ.

3) Αποφασίστηκε: Να κατατεθεί από τους φορείς και τους πολίτες των Χανίων μήνυση και αγωγή κατά του Γ.Γ. Περιφέρεις Κρήτης, της Δ/σης ΠΕΧΩ Κρήτης, του γεωλόγου ΠΕΧΩ Κρήτης και του ιδιώτη λατόμου.

4) Αποφασίστηκε: Προσφυγή της επιτροπής Αγώνα και των πολιτών στον εισαγγελέα Χανίων, για την βιομηχανία μηνύσεων του ιδιώτη λατόμου, καθώς και τον παραπάνω εμπλεκόμενων προσώπων με την υπόθεση, απαιτώντας την έρευνα ποινικού μητρώου, πόθεν έσχες και του έλεγχου κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών .

5) Αποφασίστηκε: Η συλλογή υπογραφών και ενημέρωσης για το πρόβλημα αυτό σε πανελλαδικό επίπεδο, ζητώντας την συμπαράσταση και την στήριξη της αλληλεγγύης μας στον αγώνα αυτό από φορείς, κοινωνικά κινήματα και πολίτες απ όλη την Ελλάδα.

6 ) Αποφασίστηκε: Η Επ. Αγώνα να έρθει σε επαφή με τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Κρήτης, καθώς και τους εκλεγμένους συμβούλους επικεφαλείς των παρατάξεων, τους φορείς του Νομού και τα κόμματα, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα γεγονότα.

Να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας με τα αρμόδια Υπουργία (σχετικά με το θέμα) και την Κυβέρνηση..

Για τον συντονισμό των προσπαθειών υλοποίηση όλων τον παραπάνω αποφάσεων, η Επ. Αγώνα αναλαμβάνει την ευθηνή να γίνουν γνωστά και να εκτελεστούν .

Όπως αυτά αποφασίστηκαν ομόφωνα, από τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση.

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου σε συνέντευξη τύπο η Επ. Αγώνα θα κάνει γνωστά όλα τα παραπάνω στην κοινωνία των Χανίων .και θα ζητήσει την στήριξη και την συμπαράσταση των πολιτών σε αυτόν τον αγώνα.

Με εκτίμηση και αλληλεγγύη

Για την Επιτροπή Αγώνα

ΤΣΕΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου