Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013



ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΕΙKΕ ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ



LAFONISI S.O.S.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΦΟΝΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ                                                                  mail; s.o.s.lafonisi@gmail.com
Αρ. Πρωτ.  09                                                                                Χανιά: 6/2/13








ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:
Βουλή των Ελλήνων
Ελληνική Κυβέρνηση
ΥΠ.ΠΕ.Κ.Α.
Κοινοβουλευτικά Κόμματα :
Νέα Δημοκρατία ΠΑΣΟΚ
Δημοκρατική Αριστερά 
Ανεξάρτητοι Έλληνες 
 ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ  
Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.)
Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκηση Κρήτης
Περιφερικό Συμβούλιο Κρήτης
Τ.Ε.Ε. Τμήμα Δυτικής Κρήτης
Τ.Ε.Ε. Τμήμα Ανατολικής Κρήτης 
ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε. Κρήτης
Δήμος Χανίων
Δήμος Κισσάμου,
Ιερά Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου
Δ/ση ΠΕ.ΧΩ Κρήτης








Κε Πρόεδρε


Στην περιοχή της Δ.Ε. Ιναχωρίου (Πρώην Δήμος Ιναχωρίου) εδώ και χρόνια εκπονήθηκε Χωροταξική Μελέτη (ΣΧΟΟΑΠ)
Η μελέτη αυτή προωθήθηκε, σύμφωνα με τις διαδικασίες του Νόμου  για έγκριση από την ΑΔ  του κ. Καρούτζου  έχοντας την απόλυτη υποστήριξη  του συνόλου της Κοινωνίας  και των φορέων και μέσα από πρωτοφανείς διαδικασίες  δημοσιοποίησης  και συμμετοχής κοινού  και φορέων  όπως και μέσα μαζικής ενημέρωσης  έχουν αναφέρει.
 Η μελέτη ΣΧΟΟΑΠ αιτιολογημένα και σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Χωροταξικού Σχεδιασμού  ακολουθώντας τις κατευθύνσεις  του εγκεκριμένου Περιφερειακού Χωροταξικού Κρήτης και με σύμφωνη γνώμη των Φορέων της Κοινωνίας αλλά και των όμορων  Δήμων Κρήτης, Μυθήμνης  και Κισάμου την εν λόγω περιοχή την καθορίζει  ως ζώνη προστασίας τοπίου, όπου δεν επιτρέπεται  ως χρήση γης η εξορυκτική δραστηριότητα ανοικτών λατομιών γύψου με εκρηκτικά .
Το σχεδιασμό αυτό επικροτούν και στηρίζουν και φορείς του Ν. Χανίων  όπως το Νομαρχιακό Συμβούλιο  ομόφωνα, ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους δηλ το ΤΕΕ κλπ.
Αντίθετοι άποψη έχουν κάποιοι λατόμοι. Παρόλη τη σφοδρή αντίδραση της κοινωνίας  και βασιζόμενοι στο σάπιο διοικητικό και πολιτικό σύστημα,  ενεργούν παραβατικά, δημιουργώντας προσκόμματα  ώστε το ΣΧΟΟΑΠ να μην εγκρίνεται επί μακρόν. Παράλληλα το ίδιο σάπιο σύστημα βλέπουμε να προωθεί  κατά παράβαση Νόμων,  αλλά και κατά παράβαση των κατευθύνσεων  του εγκεκριμένου Χωροταξικού Περιφερειακού Κρήτης, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις λατομείων εξόρυξης γύψου  μέσα σε περιοχή όπου το ΣΧΟΟΑΠ   ως χρήση γης  καθορίζει ζώνη προστασίας τοπίου.
.
Σκοπός είναι η δημιουργία τετελεσμένων  ούτως ώστε όταν γίνει  αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Κρήτης  να δοθεί κατεύθυνση ορισμού λατομικής ζώνης  εξόρυξης γύψου στην εν λόγω περιοχή.
Κε πρόεδρε.
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ Καλογερής ενεργών ως πρόεδρος επιτροπής Περιβάλλοντος  της αιρετής Περιφέρειας και κατά τη διαδικασία της γνωμοδότησης της επιτροπής προέβη σε χαρακτηρισμούς και ενέργειες οι οποίες κρίνονται από εμάς άδικες και ανεπίτρεπτες, αλλά έδειξαν και μία  μεροληπτική  στάση του κ. Καλογερή στο θέμα αυτό.
Ποιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για το θέμα προέβει σε προσβλητικό χαρακτηρισμό τον οποίο άκουσαν 150 άνθρωποι  και τα μέλη της  επιτροπής ότι «Το ΣΧΟΟΑΠ έχει πεθάνει» και επιπλέον με σειρά λαθών, απαράδεκτων για πρόεδρο επιτροπής πως η αποδοχή ανάκλησης γνωμοδότησης  για συγκεκριμένο λατομείο την στιγμή κατά την οποία έχει γίνει φανερό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της επιτροπής έχει εκδηλωθεί δημόσια  αρνητικά για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του λατομείου γύψου . Σημειώνουμε ότι αυτή η διαδικασία  ανάκλησης στην επιτροπή αυτή δεν υπάρχει σε κανένα νόμο Υπουργική απόφαση ή εγκύκλιο δηλαδή δεν είναι προβλεπόμενη διαδικασία.
Επί πλέον με έκπληξη όλης της κοινωνίας αποκαλύπτεται ότι η ανάκληση ήταν τερτίπι προκειμένου  να αποφύγουν  την συντριπτικά  αρνητική απόφαση  της επιτροπής  και αυτό απεδείχθη πέραν πάσης αμφιβολίας  επειδή μία ημέρα μετά  γίνεται το απίθανο γελοίο  και τραγικό  δηλ να γίνεται ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ .
Εδώ ρωτάμε σε ποια άλλη χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο μπορούν να συμβούν  αυτά τα τερατώδη χωρίς συνέπειες   και ποιοι θεσμικοί  επιτρέπουν αυτά τα τερτίπια.
 Και εδώ τίθεται και άλλο ερώτημα
Ο κ. πρόεδρος της επιτροπής γνώριζε ή όχι την ανάκληση  της ανάκλησης και εάν ναι γιατί δεν ενημέρωσε  τουλάχιστον τα μέλη της επιτροπής του.
 Σε κάθε περίπτωση όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει διαδικασία ανάκλησης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος  και μάλιστα την τελευταία στιγμή.
Ακόμα περισσότερο δεν υπάρχει διαδικασία ανάκλησης της ανάκλησης και βέβαια το αμαρτωλό ΥΠΕΚΑ σε αυτή την περίπτωση τί λέει ;
Γνωρίζουν ο Υπουργός και ο ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης  αυτές τις αθλιότητες.
Κατόπιν τούτου θεωρούμε  ότι υπάρχει  στο Ν. Χανίων, στην αιρετή Περιφέρεια και στο ΥΠΕΚΑ  σοβαρότατο  πρόβλημα  και το ζήτημα είναι ότι τουλάχιστον  στην περίπτωση αυτή  εκτός των άλλων βάλλεται ευθέως το Δημόσιο Συμφέρον.
Ζητάμε από το αρμόδιο υπουργεί και την κυβέρνηση να μας απατήσουν . Γνωρίζουν για όλες αυτές τις εξωθερμικές ατασθαλίες;
 Ζητάμε άμεσα να λάβουν γνώση αυτών όλα τα κόμματα όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι ελκτικοί μηχανισμοί του κράτους. Ζητάμε να σταματήσει επιτέλους αυτή η αθλιότητα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια την κοινωνία . Και αυτό μπορεί να γίνει τώρα.
 Με την έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ όπως έχει κατατεθεί.

Για την Πρωτοβουλία Πολιτών  LAFONISI S.O.S.
Τσέκος Γιώργος.

1 σχόλιο: