Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010

ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ: “Επιχειρηματικές μεθοδεύσεις στο Λαφονήσι”


30.07.2010 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ:

Για "μεθοδεύσεις" επιχειρηματικών κύκλων με στόχο την περιοχή του Λαφονησίου μίλησε χθες από την περιοχή ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρας. Παράλληλα επέρριψε ξεκάθαρες ευθύνες στον γ.γ. της Περιφέρειας Κρήτης για τη μεγάλη καθυστέρηση έγκρισης του ΣΧΟΟΑΠ 
Ινναχωρίου αλλά και της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης.
Συνοδευόμενος από μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ.
Ιναχωρίου καθώς και κατοίκους στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων κοντά στα Λιβάδια. Εκεί ενημερώθηκε για την προσπάθεια επιχειρηματικων συμφερόντων να δημιουργήσουν λατομική ζώνη. "Η τοπική κοινωνία έχει αποφασίσει ομόφωνα τη βιώσιμη, ήπια ανάπτυξη που θα αφορά τον τουρισμό και τη γεωργία. Εμείς ως δημοτικό συμβούλιο εκτελούμε τις αποφάσεις της κοινωνίας που δεν θέλει το λατομείο γύψου καθώς όχι μόνο θα αλλοιώσει το τοπίο αλλά θα προκαλέσει και σοβαρά προβλήματα ρύπανσης" ανάφερε ο δήμαρχος Ιναχωρίου Κ. Κουκουράκης, συμπληρώνοντας πως ο γ.γ. της Περιφέρειας "επιτίθεται προσωπικά σε εμένα, ενώ όλες οι αποφάσεις μας είναι ομόφωνες".
Απευθυνόμενος στους κατοίκους ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το Λαφονήσι και η ευρύτερη περιοχή "δεν ανήκει μόνο στους κατοίκους, στους Κρητικούς, στους Ελληνες, αλλά είναι μνημεία της φύσης παγκόσμιας σημασίας που κινδυνεύουν να γίνουν βορά στα χέρια κερδοσκόπων και επιχειρηματικών συμφερόντων".
Ο επικεφαλης του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη στήριξή του στους κατοίκους και στους δήμους της περιοχής και τόνισε, πως "θεωρούμε ελάχιστη υποχρέωση του διορισμένου περιφερειάρχη να υιοθετήσει τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου για τον χωροταξικό σχεδιασμό, όπως επίσης και την ΕΜΠ. "Μάλιστα τόνισε, πως το θέμα θα έλθει στη βουλή με ερωτήσεις προς την Υπουργό και τον πρωθυπουργό" από τον οποίο ενώ προεκλογικά ακούγαμε τα μεγάλα λόγια για "πράσινη ανάπτυξη" βλέπουμε ότι
εξανεμίσθηκαν μετά τις εκλογές." Τέλος, αφού κάλεσε όλα τα κομματα και τους υποψηφίους του να πάρουν θέση για το ζήτημα χαρακτήρισε "ελπιδοφόρο τον γνήσιο ανιδιοτελή αγώνα των τοπικών κοινωνιών, έξω από κομματα που αγωνίζονται για τη γη που κληρονόμησαν από τους γονείς τους και θέλουν να τη δώσουν στις νέες γενιές".
ΛΑΦΟΝΗΣΙ ΟΧΙ... ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Αργότερα ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στην παραλία του Λαφονησίου. Εκεί ενημερώθηκε τόσο για τις προσπάθειες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος όσο και για τη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων Πελεκάνου και Ιναχωρίου από τους δημάρχους τους. Αναφορικά με τις απειλές για τσιμεντοποίηση της περιοχής με τη δημιουργία μεγάλης κλίμακας ξενοδοχειακής μονάδας δίπλα ακριβώς στην παραλία ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως "αυτές οι κινήσεις έχουν κοινή έδραση, που είναι το κέρδος ορισμένων που δεν νοιάζονται για τις επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον. Δεν θα επιτρέψουμε το Λαφονήσι να γίνει... Λαγονήσι, με ιδιωτικές πλαζ και συρματοπλέγματα". 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσε τις αναφορές των δημάρχων για τη λειτουργία των δημοτικών καντινών της περιοχής. "Πριν γίνω δήμαρχος, ως διευθυντής τράπεζας, έβλεπα ότι οι ιδιώτες που εκμεταλεύονταν τις καντίνες και πουλούσαν πανάκριβα τα προϊόντα κατέθεταν χιλιάδες ευρώ στους λογαριασμούς τους" είπε στον κ. Τσίπρα ο δήμαρχος Πελεκάνου κ. Γ. Ζουριδάκης συμπληρώνοντας, πως "παρόλο που η αντιπολίτευση μου έκανε ένσταση μαζί με τους επιχειρηματίες, ώστε να μην κάνει καντίνα ο δήμος μας σήμερα τη δουλεύουμε, έχω 12 παιδιά από τον δήμο μου και δουλεύουν και κοστίζουν 2.200 ευρώ το μήνα ο καθένας, και με τα κέρδη συντηρώ το ΚΗΦΗ, το Κατ' οίκον Βοήθεια, και τον Παιδικό σταθμό της Κουντούρας. Τους απέδειξα ότι ο Δήμος μπορεί να είναι ο καλύτερος επιχειρηματίας". O επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συγχαρητήρια στους δύο δημάρχους για τη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων και εξέφρασε την ικανοποίηση που τα προϊόντα τους διατίθενται σε χαμηλές τιμές.
Στήριξη από... Βενεζουέλα
Παρών στην επίσκεψη και ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στην Ελλάδα κ. Ροντρίγκο Τσάβεζ, που μιλώντας σε κατοίκους του Ιναχωρίου του συνεχάρει για τις προσπάθειες τους ώστε να σώσουν την πολιτιστική τους κληρονομια και να μην γίνει θυσία στο βωμό του κέρδους. Ο κ. Τσάβεζ συνοδεύονταν απο εκπρόσωπο τύπου της πρεσβείας που πήρε φωτογραφίες και πλάνα απο την περιοχή προκειμένου να ενημερωθεί η κοινή γνώμη της χώρας του για τις φυσικές ομορφιες και την αγωνιστικότητα των κατοίκων και δήλωσε ανοικτός σε πολιτιστικές ανταλλαγές με τους δήμους της περιοχής.
ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ Π. ΛΙΜΑΝΙ
“Υπάρχει 
εναλλακτική λύση”
Στην προσφυγή στο ΔΝΤ, στα μέτρα που πάρθηκαν και την πολιτική της κυβέρνησης επικεντρώθηκε η κριτική του κ. Τσίπρα στη χθεσινοβραδυνή του ομιλία στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στις εναλλακτικές προτάσεις της Αριστεράς ο κ. Τσίπρας πρότεινε "φορολόγηση του κεφαλαίου, της εκκλησιασιστικής περιουσίας, των εφοπλιστών, των αεριτζήδων εργολάβων που λεηλατούν τον δημόσιο πλούτο. Μειώστε τις πολεμικές δαπάνες. Δεν προβλέπεται από το μνημόνιο που έχετε υπογράψει; Το ξέρουμε. Και για αυτό λέμε: Το μνημόνιο πρέπει να πέσει και μαζί αυτοί που το κουβαλάνε ως μοναδική διέξοδο για τη σωτηρία της χώρας." Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη νεολαία τονίζοντας πως "οι νέοι και οι νέες θα είναι τα πρώτα θύματα της ισοπεδωτικής επίθεσης που δέχεται η κοινωνία σήμερα." Τη συγκέντρωση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός νέων που συμμετέχουν στο κάμπιγκ της νεολαίας του ΣΥΝ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου